Maakt anderen graag gelukkig

Dion van Lingen ontwikkelt ondernemingen

Bewezen is dat mensen het meest gelukkig worden als ze een missie naleven die aansluit bij hun eigen waarden, gevolgd door het naleven van hun passie. Leuke dingen doen, spullen kopen en lekker eten maakt ook gelukkig. Helaas is deze manier van geluk vaak van korte duur en kan zelfs verzadigd raken.

Zelf vind ik mijn geluk door andere mensen gelukkig te maken door ondernemingen (producten en diensten) te ontwikkelen dat echt bij hen past en waarmee ze succesvol kunnen zijn.

De ultieme droom is dat iedereen in de wereld gelukkig kan zijn, gezond is, in vrijheid kan leven en dat het goed gaat met de natuur.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen basisbehoeften heeft, zichzelf kan zijn zonder anderen kwaad te doen en dieren en regenwouden niet bedreigd worden door toedoen van de mens? Als we het klimaatprobleem opgelost hebben en er een oplossing is voor al het afval dat we produceren?

Een wereld waar niemand eenzaam hoeft te zijn en dat er voor iedereen de nodige zorg is. Daar stemmen we toch allemaal voor?

Overheden kunnen zorgen voor het versoepelen van regelingen en subsidies. Investeerders kunnen zorgen voor geld. Maar regelingen, subsidies en geld lossen geen problemen op!

Ik geloof dan ook voor 100% dat al deze problemen opgelost kunnen worden door ondernemers.

Het zijn namelijk de ondernemers:

  • Die kansen zien om iets goeds te doen.
  • Nieuwe diensten, technologieën en materialen ontwikkelen.
  • Mensen met elkaar verbinden.
  • Anderen inspireren en motiveren.
  • En doorzettingsvermogen hebben.

Wat is mijn rol?

Ik motiveer mensen om inkomsten te genereren met hetgeen waar ze gelukkig van worden.

Met mijn onderneming, The Businesss Factory, is dit precies wat we doen. Wij gaan op zoek met mensen om hun passie en persoonlijke missie helder te krijgen. Zodra dit helder is ontwikkelen we hier een bedrijfsmissie voor. Op deze manier kan iemand elke dag werken aan hetgeen wat hij/zij belangrijk vindt en écht leuk vindt om te doen.

Vervolgens zullen we ideeën (producten/diensten) bedenken en uitwerken waar een markt voor is, dus waar business in zit en wat perfect aansluit bij de deelnemers.

Het mooie aan dit concept is dat het niet alleen zal bijdragen aan een ‘betere wereld’, maar dat ik een missie heb dat aansluit bij mijn persoonlijke waarden en zelf ook kan doen wat ik leuk vind. Ideeën, producten en strategieën bedenken.

Dat is toch wat wat we allemaal willen?! Gelukkig zijn met wat je doet.

X